16:35   DURDURUN BU PROJEYI!   16:34   AKKUYU YÖNETIMINDE YOLSUZLUK BITMIYOR!   16:13   TATILCILERE AKDENIZ’DEKI TÜRK ADASıNA DAVET    16:13   ‘DOĞRUDAN YABANCı YATıRıMA DA ZARAR VEREBILIR’   16:12   “HER ZAMAN YENI OLANı YAPMAYA GAYRET EDIN”   16:12   MERSIN UNESCO YOLUNDA   16:11   ANTIK KENTE YAPıLAN BINANıN BIR BÖLÜMÜ KALDıRıLDı   16:11   MERSINLI YÜZÜCÜDEN AVRUPA DERECESI   15:56   “HERKESIN SOSYALLEŞTIĞI ALANLAR OLUŞTURACAĞıZ”   13:15   TOPLUMDA KADıNLARıN YAŞADıĞı SORUNLAR ELE ALıNDı   13:13   ÖNCEKI DÖNEM BAKANLıĞA YAPıLAN TAHSIS IŞLEMI MECLIS’IN OYBIRLIĞI KARARıYLA IPTAL EDILDI   12:11   İKLIM DEĞIŞIKLIĞINE UYUM, MERSIN TSO’NUN STRATEJIK ODAĞı   10:07   UYUŞTURUCU TICARETI YAPAN 2 ŞÜPHELI YAKALANDı   09:56   UYUŞTURUCU YETIŞTIREN ŞÜPHELI YAKALANDı   09:04   29 ILDE FETÖ’YE OPERASYON YAPıLDı    15:25   SINAN ATEŞ DAVASıNDA MERSIN DETAYı!   15:24   AKKUYU’NUN ÜST DÜZEY YÖNETICISI RÜŞVETTEN TUTUKLANDı   15:24   EMEKLIDEN TÜİK TEPKISI   15:23   EMEKÇILER TÜİK’E TEPKI IÇIN SOKAĞA INDI   15:23   SEDIR BALı ARıCıLARA UMUT OLDU  
 
   
 
Mersin’in değerli tıp bilimcisi Prof. Dr. Ali Ayhan vefat etti

Mersin’in yetiştirdiği değerli bilim insanlarından Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ayhan, tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesinde 84 yaşında hayatını kaybetti.

 

Tarih : 12 Haziran 2024 Çarşamba 16:18

BURCU KAYA

 

Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yaklaşık iki ay önce ağır viral enfeksiyon nedeniyle tedavi altına alınan Ayhan, yoğun bakımda tedavi görüyordu. Kadın hastalıkları ile jinekolojik onkoloji alanının önde gelen ve çok sayıda öğrenci yetiştiren hocalarından Prof. Dr. Ali Ayhan, bu sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Hayata veda eden Ayhan için Başkent Üniversitesi İhsan Doğramacı Konferans Salonu'nda cenaze töreni düzenlendi.

Törende konuşan, üniversitenin kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, 1967'de Hacettepe Üniversitesine Ayhan ile birlikte başladıklarını söyledi.

Ayhan'ın, ülkesini uluslararası alanda da en üst düzeyde temsil ettiğini belirten Haberal, "Ne söylesek azdır. Önemli olan ülkemizi en üst düzeyde temsil etmiş olması. Önemli olan onun yaptıkları. Rahmetle ve şükranla anıyorum. Işıklar içinde uyusun. Bilsin ki o hep bizimle." diye konuştu.

 

“KADIN DOĞUM, ÜROLOJİ VE GENEL CERRAHİDEKİ DOKTORLARIN BAKIŞ AÇILARINI DEĞİŞTİRDİ”

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakan Özkardeş de Ayhan'ın eğitime katkılarının çok büyük olduğunu, sadece kadın doğum alanında değil üroloji ve genel cerrahideki doktorların da bakış açılarını değiştirdiğini dile getirdi.

Ayhan'ın Türkiye'ye, dünyaya ve ailesine müthiş manevi ve akademik miras bıraktığını vurgulayan Özkardeş, "Yetiştirdiği insanlara yüzlerce, binlerce demek lazım. Çünkü yaptığı yayınlar, bildiriler, sunular düşünüldüğü zaman artık hocaların hocalarının hocası konumundaydı Ali hocamız. Bütün hasta, ameliyat yükünün arasında öğrencilerine eğitim vermeyi de hiçbir zaman ihmal etmezdi. Öğrencilerin omuzlarına almak istediği, önlüklerini ondan giymek istediği bir hocamızdı. Ruhu şad olsun." dedi.

Törene, Ayhan'ın kızı, oğlu, torunları, aile yakınları, çok sayıda akademik personel ve öğrenci katıldı.

Üniversitedeki törenin ardından, Ayhan için Doğramacızade Ali Paşa Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına katılan çok sayıda kişi, gözyaşları içerisinde Ayhan'a dua etti.

Kadın hastalıkları alanında duayen hocalardan Prof. Dr. Ayhan'ın cenazesi, yarın memleketi Mersin'in Anamur ilçesinde defnedilecek

 

TEDAVİSİNE ARA VERİP SEMPOZYUMA KATILDI

Öte yandan Prof. Dr. Ali Ayhan'ın, hastanede tedavi görürken üniversite için hazırladığı bir sempozyuma katıldığı ve sonrasında tekrar tedavisine devam edilmesi için hastane odasına döndüğü öğrenildi.

 

PROF. DR. ALİ AYHAN KİMDİR?

Mersin'in Anamur ilçesinde 1940 yılında hayata doğan Ayhan, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1967'de birincilikle mezun oldu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde 1967-1971 yıllarında uzmanlık öğrenimini tamamlayan Ayhan, Hacettepe Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda 1979'da doçent, 1988'de profesör ünvanını aldı.

Prof. Dr. Ayhan, 1982'de State University of New York at Buffalo'da jinekolojik onkolojide tanı ve yenilikler, kolposkopi ve lazer üzerine çalışmalar yaptı. Aynı yıl, University of British ColumbiaVancouver'da mikrocerrahinin temel prensipleri üzerine çalışan Ayhan, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Derneği, Hacettepe Kadın Doğum Kliniği Geliştirme Derneği, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, üyeliği yanında Türk Jinekolojik Onkoloji Derneğinin kurucu üyesi ve başkanlığı görevini yürüttü.

Ayrıca "International Gynecologic Cancer Society" üyesi olan Ayhan, 2005-2009 yıllarında Avrupa Jinekolojik Kanserler Birliğinin Ortadoğu Temsilcisi olarak görev yaptı.

Kadın kanserleri ile kanser öncüsü lezyonların tanı ve tedavisi, kanser taraması ve kolposkopi alanlarının ileri gelen hocalarından Prof. Dr. Ali Ayhan, 2007'den bu yana Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda görevini sürdürüyordu.  






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA