16:55   CHP’NIN DIYANET IPTALI MECLISI GERDI   16:54   ÇEVRE MÜHENDISLERI VALIYE GITTI   16:50   TUNCER HALKLA BIR ARAYA GELIYOR   16:50   SEKTÖR YOĞUN TALEP ALıYOR   16:49   ORTAOKUL ÖĞRENCILERI IÇIN ILK KEZ ‘ZANAAT OKULU’ AÇıLACAK   16:47   JANDARMADAN GÖÇMEN KAÇAKÇıLARıNA OPERASYON   16:47   MERSINLI RABIA BALKAN 2.’SI OLDU   16:46   EMNIYET MÜDÜRÜNDEN MILLI EĞITIME ZIYARET   15:18   BAŞKAN YıLDıZ SPOR VE MESIRE ALANLARıNı INCELEDI   13:11   YÜZLERCE POŞET ÇÖP VE ATıK TOPLANıP SAHILDEN UZAKLAŞTıRıLDı   13:09   ÇUKUROVA MERSIN EUROLEAGUE’DE   10:54   VALI PEHLIVAN’DAN KÖYLERE ÇıKARMA   10:44   TARSUS BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ YAZ KURSLARı BAŞLADı    09:08   13 ILDE DÜZENLENEN ‘SIBERGÖZ-50’ OPERASYONU YAPıLDı   16:58   KARACAILYAS’TAN SANAYIYE ‘ZEHIR’ TEPKISI!   16:57   MERSIN’DE DIYANET’E ORMANLıK ALANDA YER TAHSISI   16:56   MERSIN’E SÖZ VERILEN YATıRıMLAR NEDEN BITMIYOR?   16:56   TOKİ IŞÇILERI KAZANDı   16:55   MERSIN’DE 50 BIN IŞSIZE GEREKIRSE TEK TEK EĞITIM VERILECEK!   16:49   ‘HUZUR VE GÜVENI BOZMAYA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ’  
 
   
 
Bütçe değil insan sağlığı önemli!

Yenişehir’de 3 okulun bulunduğu bölgeye üst geçit yapılması ve hız kesici önlemler alınmasına ilişkin taleplerin yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

 

Tarih : 11 Haziran 2024 Salı 18:25

Mersin’in Yenişehir ilçesi Gökçebelen Mahallesinde 24 Mayıs’ta Yenişehir Proje İmam Hatip Lisesi önünde karşıdan karşıya geçmek isteyen ortaokul öğrencileri Elif Su Ekinci ve Elif Yüksel’e, Coşkun T’nin (24) kullandığı 33 ACY 335 plakalı panelvan çarptı.

Kazada Elif Su Ekinci olay yerinde yaşamını yitirdi, ağır yaralanan Elif Yüksel ambulansla Mersin Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Yüksel’in yoğun bakımda tedavisi devam ederken iki okulun olduğu bölgeye üst geçit talebi yeniden gündem oldu.


MUSTAFA TURAN, GEÇEN AY ÜST GEÇİTİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 2024 Yılı Haziran Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşiminde AKP’li Meclis Üyesi Mustafa Turan gündeme getirdi.

Geçen ay özellikle sorunlu bölgelerdeki okul önlerine üst geçit yapılması ve hız kesici önleyici tedbirler alınması ile ilgili çağrıda bulunduğunu anımsatan Turan, Başkan Vahap Seçer tarafından bu önerisinin bütçe maliyet gerekçe gösterilerek dikkate alınmadığını anımsattı.  

Son olarak 24 Mayıs’ta Yenişehir ilçesindeki Proje İmam - Hatip Lisesi önünde feci bir trafik kazası meydana geldiğini anımsatan Turan, okul çıkışı karşıya geçmek isteyen iki kız öğrenciye süratle gelen bir kamyonetin çarptığını anımsattı. Kazada bir öğrenci yaşamını yitirirken diğer öğrencinin halen daha yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve durumunun ciddi olduğunu aktaran Turan, “Kentte iki noktada üst geçit yapılması gerektiğini söylemiştim ama Vahap bey, bütçe gerekçesiyle olaya sıcak bakmadıklarını belirtmişti.

24 Mayıs tarihinde bir trafik kazası meydana geldi. 5’inci sınıf 2 öğrencimiz maalesef bir kazaya uğradı ve 11 yaşındaki bir evladımızı toprağa verdik ve diğeri hala yoğun bakımda. Keşke Vahap bey burada olsaydı.

Allah tüm kainatı insan için yaratmıştır. Belediyede insan için vardır. Bütçe gerekçe gösterilerek insan sağlığını önemsemeyen anlayışı doğru bulmuyorum. Sayın Burhanettin Kocamaz’da burada 5 yıl belediye başkanlığı yaptı bugünkü üst geçitlerini çoğunu o yapmıştır ve bu noktada ona teşekkür etmek azım.

Bunun öncelenmesi gerektiği kanaatindeyim. Mesela Çatı Restoran zamanın da Vahap bey tarafından orada yapıldı ama okulların etrafındaki yollarda hız kesici önlemler, tedbirler attırılmalı. O günkü olayda sürücü hiç yavaşlamamış. Oysa hız kesici sistemler var. Bariyerler yapılabilir. Bunların mutlaka yapılması lazım. Çocuklarımızı farkında değiller, küçük yaştalar, tecrübesizler. Burada tek sorumlu belediye değil ama belediyenin de üstüne düşeni yapması lazım” diye konuştu

 

SEÇER’İN BÜTÇE GEREKÇESİNİ TARIK İRDE BOŞA DÜŞÜRDÜ

Toplantıya başkanlık eden Başkanvekili CHP’li Ali Uyan ise “Hız kesici dediğiniz ama bununla ilgili benim bildiğim kadarıyla UKOME kararı gerekiyor” dedi.

Ulaştırma Dairesi’nden Tarık İrde ise “Bu bölgede hız kesici tedbirler mevcuttur. Çift yönlü Kuzey ve güneyde yaya geçidinin ışıklı flaşörle uyarıları mevcuttur. İlaveten sarı flaşörlerde koyulmuş bulunmaktadır.

Aynı zamanda ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) gündemine de bu konu geldi. Biz de değerlendiriyoruz. Hızlı bir şekilde orada gereken yapılacaktır. Konunun bütçeyle alakası yoktur. Üst geçit ile ilgili orada yer sıkıntısı var. Mevcut yer pek mümkün değil. Bir de trafik verileri de çok sağlamıyor bunu. Ama tüm tedbirleri alacağız.

Akbelen Bulvarı ile ilgili de böyle bir talep var ama orası Karayollarının uhdesinde olduğu için biz bir şey yapamıyoruz” dedi.

 

HIZ KESİCİ ÖNLEM YOK

Yeniden söz alan Mustafa Turan ise kazanın meydana geldiği Yenişehir ilçesindeki Proje İmam - Hatip Lisesinde önlem olmadığını söyleyerek, “Kesin bir hız kesici önlem yok. Benim çocuğum da orada okuyor” itirazında bulundu.

 

AVCI’DAN SEÇER SAVUNMASI

CHP’li Meclis üyesi Hamit Mert Avcı ise Vahap Seçer’in toplantıda olmadığını söyleyerek, yanıt vermek istediğin ibelirtti. Avcı, “Vahap Seçer’den iki yere üst geçit istendiği, yapılmadığını buna gerekçe olarak bütçe dendiğini söyledi. Ancak Turan’ın bahsettiği üst geçit ile bahsettiği olay ile alakası yok. Bahse konu üst geçitlerin birisi Mersin otelinin önüne yapılması istene bir üst geçti. Ama bu da 40 metre ötede bir başka üst geçit olduğu için uygun görülmedi. Diğeri de Akbelen Bulvarında ki üst geçittir. O yüzden Mersin Büyükşehir Belediyesi üst geçit yapsaydı bu kaza olmayacaktı gibi bir algı gerçek değildir” dedi.

 

“ÜST GEÇİT TALEPLERİ ÖNEMSENMELİ”

Meclis Üyesi Mustafa Turan ise bunun üzerine Avcı’ya, “Benim yaptığım konuşma ile ilgili bir belediye meclis üyesi düzeltme yaptı fakat ben öyle ifadeler kullanmıyorum. Ben daha önce yaptığım konuşmanın önemsenmesi gerektiğini ifade ettim. Okul önlerindeki önlemlerin arttırılması gerektiğini söylemeye çalışıyorum” dedi.

 






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA