16:55   CHP’NIN DIYANET IPTALI MECLISI GERDI   16:54   ÇEVRE MÜHENDISLERI VALIYE GITTI   16:50   TUNCER HALKLA BIR ARAYA GELIYOR   16:50   SEKTÖR YOĞUN TALEP ALıYOR   16:49   ORTAOKUL ÖĞRENCILERI IÇIN ILK KEZ ‘ZANAAT OKULU’ AÇıLACAK   16:47   JANDARMADAN GÖÇMEN KAÇAKÇıLARıNA OPERASYON   16:47   MERSINLI RABIA BALKAN 2.’SI OLDU   16:46   EMNIYET MÜDÜRÜNDEN MILLI EĞITIME ZIYARET   15:18   BAŞKAN YıLDıZ SPOR VE MESIRE ALANLARıNı INCELEDI   13:11   YÜZLERCE POŞET ÇÖP VE ATıK TOPLANıP SAHILDEN UZAKLAŞTıRıLDı   13:09   ÇUKUROVA MERSIN EUROLEAGUE’DE   10:54   VALI PEHLIVAN’DAN KÖYLERE ÇıKARMA   10:44   TARSUS BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ YAZ KURSLARı BAŞLADı    09:08   13 ILDE DÜZENLENEN ‘SIBERGÖZ-50’ OPERASYONU YAPıLDı   16:58   KARACAILYAS’TAN SANAYIYE ‘ZEHIR’ TEPKISI!   16:57   MERSIN’DE DIYANET’E ORMANLıK ALANDA YER TAHSISI   16:56   MERSIN’E SÖZ VERILEN YATıRıMLAR NEDEN BITMIYOR?   16:56   TOKİ IŞÇILERI KAZANDı   16:55   MERSIN’DE 50 BIN IŞSIZE GEREKIRSE TEK TEK EĞITIM VERILECEK!   16:49   ‘HUZUR VE GÜVENI BOZMAYA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ’  
 
   
 
Eğitimciler boykota gitti

Mersin Müfredatı Geri Çekin Platformu, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" olarak duyurulan eğitim müfredatının durdurulması çağrısında bulunarak, 11 Haziran’da okullarda boykot başlatacaklarını açıkladı.

 

Tarih : 11 Haziran 2024 Salı 10:54

Mersin Müfredatı Geri Çekin Platformu, “Türkiye yüzyılı maarif modelini reddediyoruz” başlığı ile Akdeniz ilçesinde bulunan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) binasında basın toplantısı düzenledi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir Milletvekili İbrahim Akın’ın da katılım sağladığı toplantıda, “Uyarıyoruz. Laik ve bilimsel olmayan müfredatı geri çekin” yazılı pankart açıldı.

 

“TARİKAT MÜFREDATINI REDDEDİYORUZ, LAİK EĞİTİM İÇİN 11 HAZİRAN’DA BOYKOTTAYIZ”

Açıklamayı yapan Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mehmet Antmen, “AKP iktidarı 22 yıldır Milli Eğitimde uyguladığı politikalarla ülkeyi bataklığa sürüklüyor. ÇEDES projesi ile okulları tarikatlara açtılar. Müfredat değişikliği ile eğitim tümüyle tarikatların bağnaz ve gerici zihniyetine teslim ediliyor. Cumhuriyet dönemi ve kazanımlarını müfredattan çıkartarak siyasal İslamcı rejim için kuruluş tarihi yazılıyor. Edebiyatı kültürü, aklı ve bilimi yok sayarak oluşturulan bu Orta Çağ kalıntısı karanlık düşüncelerle örülü müfredatı reddediyoruz. Çocukları, yarınlarımızı tarikatlara ve tarikat zihniyetine teslim etmeyeceğiz.

Bunun için birleşerek mücadele etmeye çağıyoruz. Bu tarikat müfredatı derhal geri çekilmelidir!

 

“BOYKOTA VE MÜCADELEYE KATIL, DAYANIŞMA VE DİRENİŞİ BİRLİKTE ÖRGÜTLEYELİM”

Bu itirazı ülkenin dört bir yanında yükseltmek için; 11 Haziran salı günü okula gitmiyor, boykot ediyoruz. Laik ve demokratik bir ülke için; aydınlık yarınlar için eğitim emekçileri, öğrenciler ve aileler el ele verip direnmenin zamanıdır! Birleşerek mücadele edersek kazanabiliriz; başka bir yol yok. Boykota ve mücadeleye katıl, dayanışma ve direnişi birlikte örgütleyelim, 11 Haziran salı günü tüm öğrencileri ve velileri okulları boykot etmeye, Saat 12.00’de Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapacağımız basın açıklamasına katılmaya çağırıyoruz” dedi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA