21:51   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   21:50   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   21:49   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   21:49   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   21:48   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:46   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI  
 
   
 
ORMANCILAR AĞAÇLARI, MUHTARLAR DESTEĞİ KESTİ!

Emirler’de orman kesimine karşı nöbet eylemini sürdüren çevrecilere, Kaymakam Mustafa Kılıç’ın ikna ettiği iddia edilen yöre muhtarları bu defa destek vermedi!

 

Tarih : 19 Mayıs 2021 Çarşamba 17:01

Haber Merkezi

Mersin’in Yenişehir ilçesi Emirler Mahallesi’nde gençleştirme adı altında yapılan orman kesimine tepkiler sürüyor. Çok sayıda sivil toplum örgütü ve çevre akstivisti bölgeye giderek eylemlerine devam ediyor Dün de bölgeye giden Çevre Platformu üyelerine çok sayıda STK’da destek verdi.

Öte yandan nöbet eylemlerinin başından buyana çevrecilerin yanında yer alan, önceki gün ise Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç tarafından ikna edildiği gündeme gelen yöre muhtarlarının bu defa eyleme destek vermediği görüldü.

Eylemde Orman Bölge Müdürlüğü’nün yaklaşık 19 hektarlık alanda ‘gençleştirme’ adı altında yaptığı kesimlerin katliama dönüştüğünü savunan çevreciler, yaşananlara tepki göstererek, çalışmaların durdurulmasını istedi.

 

ÇEVRECİLER YARGIYA GİDİYOR

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan, mücadelede kararlı olduklarını söyleyerek kent halkını Mersin’in akciğerleri olan Emirler Ormanına sahip çıkmaya çağırdı. Pandemi sürecinde ekolojik yıkımın insanlığa pahalıya mal olduğunun bir kez daha anlaşıldığını belirten Aslan, özellikle bu süreçte yeşil alanların önemenin daha arttığını işaret etti.

“Haklı mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız” diyen Aslan, konuyu yargıya taşımaya hazırlandıklarını söyleyerek, hukuk sürecine halkın sahip çıkmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA