16:55   CHP’NIN DIYANET IPTALI MECLISI GERDI   16:54   ÇEVRE MÜHENDISLERI VALIYE GITTI   16:50   TUNCER HALKLA BIR ARAYA GELIYOR   16:50   SEKTÖR YOĞUN TALEP ALıYOR   16:49   ORTAOKUL ÖĞRENCILERI IÇIN ILK KEZ ‘ZANAAT OKULU’ AÇıLACAK   16:47   JANDARMADAN GÖÇMEN KAÇAKÇıLARıNA OPERASYON   16:47   MERSINLI RABIA BALKAN 2.’SI OLDU   16:46   EMNIYET MÜDÜRÜNDEN MILLI EĞITIME ZIYARET   15:18   BAŞKAN YıLDıZ SPOR VE MESIRE ALANLARıNı INCELEDI   13:11   YÜZLERCE POŞET ÇÖP VE ATıK TOPLANıP SAHILDEN UZAKLAŞTıRıLDı   13:09   ÇUKUROVA MERSIN EUROLEAGUE’DE   10:54   VALI PEHLIVAN’DAN KÖYLERE ÇıKARMA   10:44   TARSUS BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ YAZ KURSLARı BAŞLADı    09:08   13 ILDE DÜZENLENEN ‘SIBERGÖZ-50’ OPERASYONU YAPıLDı   16:58   KARACAILYAS’TAN SANAYIYE ‘ZEHIR’ TEPKISI!   16:57   MERSIN’DE DIYANET’E ORMANLıK ALANDA YER TAHSISI   16:56   MERSIN’E SÖZ VERILEN YATıRıMLAR NEDEN BITMIYOR?   16:56   TOKİ IŞÇILERI KAZANDı   16:55   MERSIN’DE 50 BIN IŞSIZE GEREKIRSE TEK TEK EĞITIM VERILECEK!   16:49   ‘HUZUR VE GÜVENI BOZMAYA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ’  
 
   
 
‘Engellere Takla Açmak’ oyunu keyifli dakikalar yaşattı

 

Tarih : 3 Haziran 2024 Pazartesi 09:19

Haber Merkezi

 

Mersin Valiliği ile birlikte Mersin Üniversitesi, Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Engelsiz İş Adamları Derneği iş birliğiyle düzenlenen "1.Mersin Engelsiz Kariyer ve İstihdam Günleri" etkinliği Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

 

Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde hazırlanan 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi'ne uygun olarak, engelli bireyler için kapsayıcı ve erişilebilir iş ve kariyer imkânları yaratmayı amaçlayan bu etkinlik, engelli işgücü ihtiyacı olan firmalar, engelli çalıştırmaya gönüllü işletmeler, iş arayan engelli bireyler ve girişimcilik yeteneklerini sergileyen engelli vatandaşları bir araya getirdi.

 

‘MERSİN KARİYER FUARI İSTİHDAM POLİTİKALARI AÇISINDAN ÖNEMLİDİR’

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından “1. Mersin Kariyer ve İstihdam Günü” programı ülkede istihdam politikaları açısından anlamlı ve önemli olduğunu belirten Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan yapmış olduğu konuşmasında; “Bugün anlamlı bir faaliyeti hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bugün her zaman bir araya gelmekten onur ve mutluluk duyduğumuz engelli kardeşlerimizle, engelli bireylerimizle bu güzel ve anlamlı ortamı paylaşmaktan dolayı ziyadesiyle mutluluk ve memnuniyet duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında kamuoyuyla paylaşmış oldukları 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi ile engelli kardeşlerimiz için münhasır bir başlık açılmıştır.” dedi.

Programda Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) İl Müdürü Dr. Ercan Gön, Engelsiz İş Adamları Derneği Başkanı Soner Demir de konuşma yaptı.

 

‘DOĞRU YÖNTEMLE HER ÇOCUK VE BİREY ÖĞRENİR’

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş: “Bugün burada dezavantajlı bireylerimizin istihdamını ve kariyer gelişimini desteklemek, onların topluma tam ve eşit katılımını sağlamak için bir araya geldik. Cumhurbaşkanlığımızın “Türkiye Yüzyılı” vizyonu çerçevesinde hazırlanan “2030 Engelsiz Vizyon Belgesi”ne uygun olarak, özel gereksinimli bireylerimiz için daha kapsayıcı ve erişilebilir iş ve kariyer imkânları ortaya koymayı amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda eğitimde temel felsefemiz; bizim için her çocuk, her öğrenci özel ve biriciktir anlayışı ile her bireyimizi kendi sosyal yaşam çevresi, fiziksel ve ruhsal yapısı bağlamında değerlendirmektir. Doğru yöntemle her çocuk ve birey öğrenir ve kendi yeteneklerini su yüzüne çıkarabilir. Bu noktada Türkiye Yüzyılı Eğitimde Maarif Modeli’nde ortaya koyduğumuz “Beceri temelli yaklaşım” çok daha önemli hâle geliyor.

Dezavantajlı çocuklarımızın, yaşam becerilerini geliştirerek, kendi kendilerine yetebilmeleri, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda eğitim imkânlarından yararlanabilmeleri, diğer bireylerle iyi ilişkiler içinde olabilmeleri için gerekli adımları atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: “Eğitimde feda edilecek tek bir fert dahi yoktur. Zihinlerimizdeki engeli ortadan kaldırdığımız zaman huzurlu aile ve toplum, yaşanabilir çevrede huzurlu ve mutlu insan hedefine ulaşabiliriz. Bu amaçla “Eğitimde Maarif Modeli’mizde” çocukların bireysel özelliklerine göre eğitim ortamlarını, uygulanan etkinlikleri ve yöntemleri daha etkili bir şekilde yönetmeyi amaçlayan bireyselleştirilmiş, üst düzey düşünme becerileri kazandırma eğitim süreci tasarlanmıştır.

Mersin Engelsiz Kariyer ve İstihdam Günleri kapsamında emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sevginin aşamayacağı engel yoktur. Hayatı paylaşmak için hep birlikte engelleri kaldırdığımız bir dünya temennisiyle hoşça kalın.” dedi.

 

Programda engelsiz koro gösterisi ve engelsiz piyano dinletisi gerçekleştirildi. Seyircilerle birlikte "Engellere Takla Açmak" temalı oyun etkinliği keyifli dakikalar yaşattı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Biz de Varız, Biz de Yaparız" başlıklı video, engelli bireylerin azim ve başarılarını gözler önüne serdi.

Milli Muharip Uçağı KAAN'ın model çizimini yapan ressam ve milli yüzücü Yusuf Akgün'ün tanıtım videosu izlenerek, Akgün ile ilham verici bir söyleşi gerçekleşti.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yusuf Akgün'e Teşekkür Belgesi takdim ederek, başarılarının devamını diledi. Devamında, 1. Mersin Engelsiz Kariyer ve İstihdam Günü Buluşmasının açılış kurdelesi kesildi.

Mersin'in önde gelen firmaları tarafından açılan stantlarda iş arayan engelli katılımcılar, firmalarla görüşmeler gerçekleştirerek iş bulma imkânlarını değerlendirdi. Etkinliğe Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Özkan, kurum müdürleri, meslek kuruluşları ve STK temsilcileri, firmaların yetkilileri, engelli bireyler ve aileleri katıldı.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA