16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI   14:16   HALK BANKASı’NDAN MESİAD’A ZIYARET   14:10   MERSIN ESOB DISIPLIN KURULU TOPLANDı   12:03   KAMU SPOR OYUNLARıNA MERSIN DAMGA VURDU   09:35   19 ILDE BILIŞIM SUÇLARıNA OPERASYON YAPıLDı   09:31   KITAP FUARı BU YıL BU FESTIVAL GIBI OLACAK   09:29   SILIFKE KAZANMAYı SEVDI   16:38   CHP’LI BOLTAÇ’A TARSUS’A HIZMET ÇAĞRıSı   16:35   İŞÇI, EMEKLIDEN TÜİK PROTESTOSU    16:35   MERSIN ALTYAPıSıNA DıŞ DESTEK    16:35   MERSIN ESOB YÖNETIM KURULU TOPLANDı  
 
   
 
ESNAFA DA BAYRAM OLSUN!

Pandeminin yükü tam kapanma ile omuzlarına yüklenen esnaftan, bayram alışverişine kontrollü izin çağrısı geldi.

 

Tarih : 10 Mayıs 2021 Pazartesi 15:30

Haber Merkezi

 

Zor günler geçiren küçük esnaf, bayramda yüzünün gülmesi için kontrollü satış izni verilmesi için izin istiyor. Mersin’de bir grup esnaf ilgili makamlara açılma talebinde bulunurken, bayram öncesi ne karar çıkacağı merakla bekleniyor.

 

“ESNAF BİR YIL BAYRAMI BEKLER”

Mersin’deki yaklaşık 60 bin esnafın çatı kuruluşu olan Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, bayram öncesi açılmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Dinçer, “Esnafın yılda iki defa beklediği dönem var bunlarda Ramazan ve Kurban Bayramlarıdır.Kısıtlamalarda esnaf baya bir kendinden ödün verdi. Bedel ödedik. En azından bayram arifesinde iki üç açsınlar esnafı da biraz iş yapsınlar da nefse alsınlar.Borcumuz o kadar büyük ki en azından bir iki gün müsaade edilse iyi olur” dedi.

 

“BİZE DE BAYRAM OLSUN”

Mersin’de bazı esna kesimlerinin ilgili makamlara taleplerde bulunduğunu ancak bu kararın Ankara’dan alınabileceğini ve yurt genelini kapsaması gerektiğini belirten Talat Dinçer, “Ülke genelinde genel bir kısıtlama söz konusu.O yüzden böyle bir karar ancak Ankara’dan alınabilir. Umutluyuz. Taleplerimizi ilettik. Çünkü gerçekten çok zor günler geçiriyoruz. Kontrollü de olsa satış izni verilmesi sağlanmalıdır. Bu bayram, bize de bayram olsun” diye konuştu

 

“EN KABADAYI ESNAFIN ALANI 50 METREKARE”

Öte yandan küçük esnafın kontrollü alışverişe daha müsait olduğuna da dikkat çeken Başkan Dinçer, “Bizim dükkanlarımız kontrollü alışverişe daha müsait. En kabadayı esnafın alanı 50 metrekare ki burada da zaten 2-3 kişiden fazlası olmaz. Zaten esnaf çok dikkat ediyor çünkü her kapanma bize sıkıntı. Herkes bir şekilde başının çaresine bakıyor ama bizim çaremiz yok. Artık şu işlerden kurtulalım da ticari faaliyetimize devam edelim” dedi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA