21:51   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   21:50   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   21:49   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   21:49   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   21:48   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:46   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI  
 
   
 
Kadınlar nükleere karşı buluştu

Deniz Yıldızı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mersin’de kadınlarla buluştu. Kadınlar Akkuyu Nükleer Santrali’nin kadınlar için ne ifade ettiğini konuşmak için bir araya geldi. Etkinlikte Sabahat Aslan, bölgenin depremselliğine dikkat çekerek,” Riskler ortada olmasına rağmen herkes göz ardı ediyor. Akkuyu, Fukuşima’ya Çernobil’e adaydır” dedi.

 

Tarih : 9 Aralık 2023 Cumartesi 20:38

Deniz Yıldızı Kadın Dayanışma Derneği, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında yaşam ve kent hakkı bağlamında Mersin’in Gülnar ilçesinde inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali’nin kadınlar için ne ifade ettiğinin konuşulacağı bir buluşma gerçekleştirdi.

‘Akkuyu Nükleer Santrali Kadınlar İçin Ne İfade Ediyor?’ başlıklı panel ve forum Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilirken Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan ve nükleersiz.org Koordinatörü Pınar Demircan konuşmacı oldu.

 

“NÜKLEERİN ZARARLARI ORTADA”

MERÇED Başkanı Aslan, panelde yaptığı konuşmasında öncelikle dünyadaki nükleer santrallerin kurulum amacını anlattı.

Nükleer teknoloji uranyumdan atom bombası geliştirilmesi amacıyla geliştirildi. Yani önce nükleer silah bulundu ve sonrasında ise çok ciddi bir ısı enerjisinin açığa çıktığını fark ederek, boşa gitmemesi için elektrik enerjisine dönüştürüldü. Bu teknoloji termik santrallerinkine benziyordu zaten. Isı enerjisi, elektrik enerjisine dönüştürüldü. Nükleer santraller ile hem silahların hammaddesi, hem de elektrik enerjisi üretildi. Bu gelişmeler ile birlikte ‘bu enerji kaynağı bizi sonsuza kadar götürecek, uygarlığı, medeniyeti kurtaracak bir teknoloji’ denilmeye başlardı.

Ne zaman ki ciddi bir nükleer kazası meydana geldi Çernobil’de, nükleer santraller ile ilgili bir soru işaretleri ve zararları konuşulmaya başlandı. Çernobil’den sonra yayılan radyasyonun ölçüm yapıldıktan sonra çoğu ülkede çevre ve insan sağlığı üzerine yapılan araştırmaların sonuçları görülünce nükleer santrallerin medeniyeti kurtarmayacağı zararlı bir teknoloji olduğu ortaya çıktı” dedi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA