21:51   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   21:50   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   21:49   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   21:49   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   21:48   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:46   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI  
 
   
 
Büyükşehir’in kaçak inşaatını Akdeniz neden görmüyor?

Kaçak yapılaşmayı önleyecek belediyeler Mersin’de ‘pes’ dedirten bir işe imza atıyor! Büyükşehir Belediyesi, Marina Vista’da ruhsat almadan inşaat yaparken, ruhsat alınması gereken Akdeniz Belediyesi bu durumu izlemekle yetiniyor! Açıklama çağrılarına karşı ise iki belediye de adeta kör, sağır, dilsizi oynuyor!

 

Tarih : 16 Ekim 2023 Pazartesi 16:55

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de CHP’li Vahap Seçer’in belediye hizmet binası yapma sevdasıyla 3 yıldır ‘tadilat yapıyoruz’ diyerek kira ödediği Marina Vista’da ki yapılaşmanın kaçak olduğu, Akdeniz Belediyesi’nden ruhsat alınmadığı ortaya çıktı!

Mimar Abdullah Yılmaz, konuyu tartışmaya açarak sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile Marina Vista binasının ruhsatı olup olmadığını sordu.

 

“ÇAMLIBEL'İN YAŞANMAZLIK KATSAYISINI BİNLERCE KAT ARTTIRACAK”

Yılmaz, “Sayın Mersin Akdeniz ilçesi belediye başkanına soruyorum; ekte resimlerini paylaştığım Mersin Çamlıbel'de mülkiyeti özel bir şahsa ait Mersin halkının Marina Vista AVM olarak bildiği yıllardır boş olan, yaklaşık üç yıl önce Mersin Büyükşehir Belediyesince kiralanan günümüze kadar yeni bir fonksiyon yüklemek için tüm binanın kaba haline getirilip, yeniden inşası için milyonlarca para harcanan, üstelik kat ilavesi de yapılan, Çamlıbel'in yaşanmazlık katsayısını binlerce kat arttıracak...

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Çamlıbel’deki, kendi deyimleriyle çağdaşlık sembolleri yeni ana binası için Akdeniz Belediyesinden tadilat ruhsatı verilmiş midir...??? Lütfen Mersin kamuoyuna açıklayın” dedi.

 

NEDEN SESSİZSİNİZ?
Ancak bu açıklamanın üzerinden günler geçmesine rağmen Akdeniz Belediyesi yönetimi herhangi bir açıklama yapmak yerine sessiz kalmayı tercih etti.

Öte yandan projenin sahibi Mersin Büyükşehir Belediyesi de konuyla ilgili bir açıklama yaparak kamuoyunu aydınlatmadı.

Vatandaş yıllardır bitirilmeyen imar planlarını bekleyerek mağdur olurken Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kentin gözünün önünde kaçak yapılaşmaya imza atması ‘pes’ dedirtirken başkanların ‘Adeta kör, sağır, dilsiz’ gibi davranarak kamuoyunu bilgilendirmemesi ise ayrıca eleştiri konusu oldu.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA