21:51   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   21:50   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   21:49   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   21:49   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   21:48   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:46   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI  
 
   
 
MEÜ’de klinik rehber hemşire eğitimi düzenledi

 

Tarih : 22 Eylül 2023 Cuma 13:26

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hemşirelik Fakültesi, Türk Hemşireler Derneği Mersin Şubesi iş birliği ile 18-19 Eylül 2023 tarihlerinde “Klinik Rehber Hemşire Eğitimi” gerçekleştirdi. Üniversitemiz Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi B Salonu’nda gerçekleşen eğitime, farklı alanlarda çalışan 54 hemşire katılım sağladı.

Uygulama alanlarında öğrencinin öğrenmesini kolaylaştırmak, destekleyici öğrenme ortamını oluşturmak, öğrenciye özgü öğrenme sürecini geliştirmek, öğrencinin mesleki olarak güçlenmesini sağlamak ve mesleki yeterlilik kazandırmak noktasında öğretim elemanları ile koordineli bir şekilde görev yapan rehber hemşireler hemşirelik eğitiminin ayrılmaz bir parçasını oluşturuyor.

HEMED (Hemşirelikte Eğitim Derneği) tarafından belirlenen standartlara uygun olarak hazırlanan programın ilk gününde; Klinik Rehberlik Tanıtımı, Rehberlerin Özellikleri, Sorumlulukları ve Rolleri, Farklı Öğrenme Stilleri ve Klinik Öğrenme Deneyimine Etkisi, Olumlu Öğrenme Ortamının Oluşturulması, Klinikte İletişim, Uygulamada Etkili Geri Bildirim Verme- Yansıtma, Klinikte Başarısız Olan Öğrenciye Yaklaşım, Klinik Uygulamanın Değerlendirilmesi, Klinik Öğretimde Liderlik, Klinik Uygulamalarda Etik İlkeler ve Öğrencilerin Rol ve Sorumlulukları ile Rehberlerden Beklentileri konuları sunuldu.

Etkinliğin ikinci gününde ise Hemşirelik Fakültemizin dersliklerinde ana bilim dallarına özgü atölye grupları oluşturularak, uygulama formlarının tanıtımı yapıldı ve uygulama çıktıları değerlendirildi. Atölye çalışmalarının ardından, eğitime yönelik geri bildirimler alındı ve katılım belgelerinin takdimi ile eğitim sonlandırıldı.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA