17:11   TOROSLAR’DA 41 KÖYÜN KADERI YINE DEĞIŞIYOR!   17:10   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   17:10   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   17:09   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   17:09   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   17:08   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   17:06   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
   
 
Akdeniz personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Akdeniz Belediyesi; iş kazaları, meslek hastalıkları ve istenmeyen olaylara karşı, farklı birimlerde görevli personeli bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla ‘İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimlerine’ devam ediyor.

 

Tarih : 11 Ağustos 2023 Cuma 10:33

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi, ağırlıklı olarak sahada çalışan personel olmak üzere; iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı bilinç ve duyarlılık yaratmak amacıyla iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerini kesintisiz sürdürüyor. Belediye konferans salonunda 2 oturum halinde düzenlenen eğitimde, Personel AŞ ile İmar AŞ’de görev alan toplam 800 personele eğitim verildi. Eğitimde; Bolkar Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi İş Güvenliği Uzmanı Zeynep Özdoğan, 6331 Sayılı Kanun’u anlattı, iş kazalarının sebepleri, önleme ve korunma yolları hakkında personele sunum yaptı. İnteraktif eğitimde, belediye personeli de çeşitli konularda sorular sordu, çalışırken yaşadıkları bazı olaylardan örnekleri anlattı.

 

DÜNYADA HER YIL 2 MİLYONDAN FAZLA İNSAN İŞ KAZALARINDA YAŞAMINI YİTİRİYOR!

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (İLO) yaptığı araştırmaya göre, dünyada her 3 dakikada 1 iş kazasının meydana geldiğine ve her yıl 2 milyondan fazla insanın yaşamını kaybettiğine dikkat çeken İş Güvenliği Uzmanı Özdoğan; “Özellikle, ‘ben bu işi çok uzun yıllardır yapıyorum, benim başıma bir şey gelmez’ demek, iş kazalarının en büyük sebeplerinden biri. Nitekim iş kazaları incelendiğinde güvenlik kurallarına uymayıp sadece bildiğini okuyanların, en iyisini ben bilirim’ diyenlerin iş kazasına uğrama, yaralanma veya hayatını kaybetme riskinin daha çok arttığı görülmektedir” dedi. Eğitimci Özdoğan, yine İLO’nun yaptığı araştırmaya göre her yıl dünya genelinde 160 milyon insanın da meslek hastalığına maruz kaldığına işaret etti.

 

“İŞ KAZALARININ YÜZDE 98’İ İNSAN KAYNAKLI”

İş kazalarının; çevresel faktörlerin yanı sıra, kişiye bağlı faktörler, özellikle de eğitim yetersizliğinden kaynaklandığının altını çizen İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Zeynep Özdoğan, iş kazalarının yüzde 98’inin insan kaynaklı; yüzde 78’inin emniyetsiz çalışmadan, yüzde 20’sinin emniyetsiz durumlardan, yüzde 2’sinin de doğal sebeplerden dolayı yaşandığına işaret etti. Eğitimin sonunda Özdoğan, belediye çalışanlarından gelen çeşitli soruları da yanıtladı. Sunumun sonunda belediye personeli iş sağlığı ve güvenliği konusunda bir sınava da tabi tutuldu.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA