17:11   TOROSLAR’DA 41 KÖYÜN KADERI YINE DEĞIŞIYOR!   17:10   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   17:10   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   17:09   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   17:09   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   17:08   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   17:06   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
   
 
‘Çözüm rakamlarla oynamak değil, halkın alım gücünü yükseltmek’

Zamlara isyan eden Mezitli Kent Konseyi üyeleri, insanca yaşam talebinde bulunarak iktidara, “Çözüm rakamlarla oynamak değil, halkın alım gücünü yükseltmek” diye seslendi.

 

Tarih : 3 Ağustos 2023 Perşembe 14:39

BARIŞ ÇOBAN

 

Mezitli Kent Konseyi, yoksulluğa ve artan zamlara karşı ses yükseltti. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yapan konsey, insanca yaşamaya yetecek yoksulluk sınırı üzerinde ücret talebini dile getirdi.

Açıklamaya; Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Akdeniz Bölge Başkanı Seher Söylemez Çelik, Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği’nden Ayşegül Kaşur, 29 Ekim Kadınları Derneği’nden Muazzez Benzetsel, Emekliler Derneği Mersin Şubesi’nden Salih Yüzgeç,

AKUT Mezitli Şubesi Temsilcileri ve Mezitli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Halise Özyamanoğlu, Eğitim Meclisi Başkanı Yeliz Özalp, Kültür ve Sanat Grubu Başkanı Sibel Aklamuz, KETEM Komite Başkanı Nuray Şayan ile Engelli Meclisi Başkanı Fatma Akyıldız Aytekin katıldılar.

 

“ÇÖZÜM RAKAMLARLA OYNAMAK DEĞİL, HALKIN ALIM GÜCÜNÜ YÜKSELTMEK”

Basın açıklamasını okuyan Konsey Başkanı Sibel Gelbul, temel gıda ürünlerinden elektriğe, doğalgazdan akaryakıt fiyatlarına kadar artan zamlar sebebiyle geçinemediklerini belirten memur, emekliler ve toplumun genel kesiminin artık yaşamsal faaliyetlerini bile karşılama gücü kalmamıştır.

Bugün ülkedeki her beş kişiden biri açlık sınırı altında bir gelirle yaşamaya çalışmaktadır.

Gıda enflasyonunda yaşanan artış vatandaşın geçim şartlarını ve yaşam kalitesini düşürmeye devam ediyor

Alım gücünün hızla eridiğini ‘Yoksulluk ve Fukaralık Politikalarına Dur’ sloganı adı altında çözüm rakamlarla oynamak değil, halkın alım gücünü yükseltmektir.

 

“YOKSULLUK SINIRI ÜZERİNDE ÜCRET İSTİYORUZ”

Asgari ücret şimdiden pul oldu. Zam makinesi harıl harıl çalışıyor. TL dolar karşısında kar gibi eriyor, aradaki fark yine halka ödetiliyor.

Özellikle son bir buçuk yıldır ekonomide belirsizliğin arttığı, kısa vadeli yaklaşımın ağır bastığı ve gelecek endişesinin yaygınlaştığı bir ortam söz konusudur. Orta ve uzun vadeli karar almaktan kaçınıldığı ölçüde, enflasyon ile talep arasında bir kısır döngü meydana gelmektedir. Sonuç olarak en çok kaybeden yine toplumun en kırılgan kesimi olan örgütsüz, işsiz, düşük gelirli emek kesimi olmaktadır.

Halkın katlanan yoksulluğuna, bitmek bilmez zam dalgasına ve işsizliğe karşı ayağa kalkmak adına bugün burada tüm sivil toplum kuruluşları, cemiyet, siyasi örgüt temsilcileri ile birlikte

En temel talebimiz olan insanca yaşamaya yetecek yoksulluk sınırı üzerinde ücret talebine sahip çıkmak için omuz omuza vermeye çağırıyoruz” dedi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA