17:11   TOROSLAR’DA 41 KÖYÜN KADERI YINE DEĞIŞIYOR!   17:10   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   17:10   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   17:09   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   17:09   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   17:08   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   17:06   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
   
 
Toroslar EDAŞ’tan rekor elektrik tüketimine sıcak müdahale

Artan sıcaklıklarla oluşan klima kaynaklı rekor elektrik tüketimi kesintilere neden olunca Toroslar EDAŞ’tan, yüksek talep artışına açıklaması geldi. Mersin’de talebin yüzde 40 arttığını açıklayan Toroslar EDAŞ, rekor elektrik tüketiminin kırsalda ve şehirde zor şartlarda verdiği yoğun mücadele ile karşılandığını bildirdi.

 

Tarih : 26 Temmuz 2023 Çarşamba 17:28

Haber Merkezi

 

Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (Toroslar EDAŞ) son günlerde artan sıcaklıklar ve klima kullanımı ile yükselen ve il bazındaki rekor tüketimleri geride bırakan elektrik talebini karşılamak için 7 gün 24 saat esasıyla çalışmalarını sürdürdü.

Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapan şirket olmayı yıllardır sürdüren Toroslar EDAŞ, Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye’de 24 26 Temmuz aralığında yaşanan yüksek sıcaklıklarda kesintisiz enerji mücadelesine, zor şartlarda var gücüyle devam etti.

Hayata geçirdiği yatırımlar sayesinde rekor elektrik talebini karşılamayı başaran Toroslar EDAŞ’ın hizmet bölgesindeki 6 ilde, elektrik talebi geçen yıl erişilen rekorları çok geride bırakarak yaklaşık yüzde 27 artış gösterdi.

 

İL BAZINDA YÜZDE 50’Yİ AŞAN ELEKTRİK TALEP ARTIŞLARI YAŞANDI

Toroslar EDAŞ bölgesindeki talep yükselişi incelendiğinde 24 Temmuz Pazartesi günü bir önceki yılın aynı gününe göre Adana’da yüzde 34, Mersin’de yüzde 40, Osmaniye’de yüzde 46,  Kilis’te ise yüzde 51 artış gerçekleşti.

Aynı günde 6 ildeki tüketim %27,3 artış göstererek 2.601 megavattan 3.312 megavata yükseldi.

Toroslar EDAŞ özellikle Mersin ve Adana’daki bazı mahallelerde mevcut bağlantı gücünün çok üzerinde tüketim oluşması üzerine meydana gelen kesintileri, söz konusu noktalara tırlar ve vinçlerle getirdiği büyük kapasiteli trafoları devreye alarak giderdi.

 

ZOR ŞARTLARDA HUMMALI MÜCADELE

Sıcaklıkların yüksek seyrettiği ve gölgede kalmanın dahi zorlaştığı günler boyunca Toroslar EDAŞ ekipleri, kırsalda ve şehir merkezlerinde bir yandan yüksek sıcaklıkla mücadele ederken bir yandan da bu sıcaklıklarla yükselen elektrik tüketiminin kesintisiz karşılanabilmesi için kelimenin tam anlamıyla ter döktü.

İş Sağlığı ve Güvenliği tedbirlerinden ödün vermeden çalışmalarını sürdüren ekipler, açık hava ve güneşin etkisiyle çok yüksek sıcaklıklara çıkan demir direklere tırmanarak zarar gören iletkenleri yeniledi, panoları değiştirdi, zarar gören trafo merkezlerini onardı.

Toroslar EDAŞ Hatay’da devam eden enkaz kaldırma çalışmaları ile koordineli yürüttüğü şebekenin yeniden kurulması çabasını da sürdürürken, bölgede çadır ve konteyner kentlere sağladığı enerji arzının kesintisiz sağlanması ve depremzedelerin etkilenmemesi için uğraş verdi.

 






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA